Travna mešanica Barenburg Watersaver

Trenutno ni dobavljivo

Mešanica travnih semen Barenbrug Water Saver, za odilčno trato z izjemno globokim ukoreninjanjem, izjemno odpornostjo na sušo, poleg tega pa potrebuje manj gnojenja in manj zalivanja.

Zakaj je trava Water Saver tako edinstvena?

Številne mešanice trav na trgu ponujajo enake sestavine kot Barenbrugova mešanica semen trave Water Saver: trstikasto bilnico, travniško latovko in/ali trpežno ljuljko. Skoraj vse te mešanice vsebujejo naključno izbrane sorte teh vrst trav. Toda raziskovalci italijanskega raziskovalnega centra Landlab so po dolgoletnih raziskavah ugotovili, da specifična mešanica sort dejansko vpliva na kakovost trave. Kombinacija travniških latovk, trstikastih bilnic in trpežnih ljuljk poskrbi za kakovostno trato, ki poleti dobro prenaša sušo in vročino, pomaga šibkejšim trstikastim bilnicam preživeti zimo in spomladi zagotavlja zgodnjo rast. Zaradi trpežne ljuljke trata po setvi hitro ozeleni, hkrati pa zagotavlja veliko prostora počasneje rastočima vrstama travniški latovki in trstikasti bilnici.

Premagajte sušo!

Dolgotrajnejša suša lahko uničujoče učinkuje na trato. To težavo preprečite z travno mešanico Water Saver. Medtem ko se druge trate med sušo posušijo, trata Water Saver ostane zelena. Sorte, ki jih je izbral oddelek za raziskave podjetja Barenbrug in so vključene v mešanico Water Saver, so izjemno odporne proti suši in vročini.

Travno seme Water Saver vsebuje Barenbrugove trstikaste bilnice, trpežne ljuljke in travniške latovke. Barenbrugove sorte travniških latovk so znane po svoji izjemni trpežnosti in sposobnosti okrevanja po suhih obdobjih.

Travniška latovka je glavni adut mešanice Water Saver

Potem ko druge sorte v suhih ali vročih razmerah omagajo, pa sorte, kot je Barimpala, kmalu spet ozelenijo.

Travniška latovka je najvplivnejša vrsta v mešanici Water Saver. Obstaja zelo veliko sort travniških latovk, toda Barenbrugov oddelek za raziskave je v mešanico vključil samo tiste, ki so najodpornejše proti suši, teptanju in zimskemu mrazu. Barimpala je sorta travniške latovke, ki dobro prenaša tako sušo kot tudi zimski mraz.

Globok koreninski sistem: dodatna prednost

Trata Water Saver prek globokih korenin pridobiva vodo iz globljih plasti prsti. Standardne trave imajo manj globoke korenine, zato lahko pridobivajo vodo samo iz zgornje plasti (do globine 10–15 cm). Take rastline v suhih razmerah hitro odmrejo, še preden sploh pride do hude suše. Trstikasta bilnica v mešanici Water Saver lahko ustvari koreninski sistem, ki sega več kot 60 cm globoko ter lahko shrani dovolj vode in hranilnih snovi (sladkorjev) tudi za suha obdobja. Travniška latovka zagotavlja vodoravno razraščanje in tako poskrbi za obsežno mrežo podzemnih korenik in korenin.

Manjša poraba vode in nižji stroški 

Z travo Water Saver lahko prihranite do 70 % vode, ki jo porabite za namakanje. Primer: v Italiji, kjer povprečna mesečna poraba vode znaša 120 litrov na kvadratni meter, se z našo mešanico poraba kmalu zniža za 0,70 x 600 litrov = 420 litrov na m2 v rastni sezoni, ki traja od maja do oktobra. To ustreza 42 kubičnim metrom na 100 kvadratnih metrov. Preračunano v evre ta prihranek znaša do 73,50 EUR na 100 kvadratnih metrov, odvisno od regije

Oznaka Green Earth

Vse kultivarje in mešanice, ki nosijo znak kakovosti Green Earth, so preverili neodvisni inštituti na Nizozemskem in v drugih državah. Podjetje Barenbrug upa, da bo z oznako Green Earth pripomoglo k ustvarjanju bolj zelenega planeta, da bodo lahko tudi prihodnje generacije uživale v športu in drugih rekreativnih dejavnostih.

Pri razvijanju izdelkov je prednostna skrb podjetja Barenbrug gospodarna in ekološka raba in nega trave. Z izdelki z oznako kakovosti Green Earth podjetje Barenbrug negovalcem zelenih površin omogoča bolj trajnostno uporabo in nego trave. Podjetje Barenbrug je z obsežnimi raziskavami in dolgoletnimi izkušnjami pridobilo edinstveno znanje o tem, kateri kultivarji in mešanice zagotavljajo trajnostno uporabo in nego trave.

Barenbrug je oblikoval štiri točno določene pogoje, ki jih morajo izpolnjevati mešanice semen trav, da lahko pridobijo to oznako kakovosti za trajnost. Oznaka Green Earth pomeni, da je trava pri vsaj eni od spodaj navedenih lastnosti boljša od prejšnje generacije:

 • Manjša poraba vode.
 • Manjša poraba gnojil.
 • Manjša poraba herbicidov in fungicidov.
 • Redkejše košenje.

TEHNIČNI PODATKI

Ključne prednosti mešanice travnih semen Barenbrug Water Saver:

 • Izjemno globoko ukoreninjanje (do 60cm).
 • Zelo odporna na sušo.
 • Potrebuje manj zalivanja s pršenjem.
 • Potrebuje manj gnojenja.
 • Prispeva k stabilnosti tal.

Lastnosti trave Water Saver:

 • Hitrost oblikovanja ruše: običajna
 • Potreba po gnojenju: običajna
 • Hitrost rasti: Običajna
 • Gostota sejanja: 3 – 3,5kg/100m2
 • Višina košnje: 30 – 40mm

Sestava: 

 • Trstikasta bilnica – 80%
 • Travniška lastovka – 10%
 • Trpežna ljuljka – 10%

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Šifra: BARENBURG-WS Kategorija:
Izberite opcijo in nam pošljite povpraševanje. Popust se določi na podlagi celotnega povraševanja, zato priporočamo da vnesete vse želene artikle.

Šifra Primer: drevesa 16/18 st200— obseg debla v cm izmerjeno na 1 m višine,
višina stebla 200cm + krošnja. (brez korenin/lonca)
Primer: grmovnice 150/180 - višina rastline ob dobavi je 150 do 180 cm. (brez korenin/lonca)
Primer pokrovnice: 15/20—širina rastline je 15-20 cm ob dobavi.
Velikost ob dobavi
Primer RB3X—rastlina z koreninsko balo 3x presajena (primerno za sajenje ko ni vegetacije)
Primer: C20, K20—lonec, kontainer 20litrov (primerno za sajenje skozi vse leto)
Primer: L12 ali P12, C9 — manjše sadike premer lonca je 12 cm Primer: BR ali GK – manjše sadike gole korenine
(koreninski sistem je brez zemlje, potrebna takojšnja saditev).
Kvaliteta
Min. količina naročila Pričakovana zaloga—informacija proizvajalcev koliko jih imajo na zalogi.
Tudi če je zaloga 0, še ni nujno da ni razpoložljiva, le naš sistem je nima zavedene.
Bomo pa takoj po prejetem povpraševanju informacijo preverili pri proizvajalcih.
Zaradi hitrejše dobave pa raje naročajte izdelke, ki imajo informacije o zalogi.
Razpoložljivost
Ocenjen čas, ki je potreben, da artikle dobimo v našo drevesnico.
V primeru da so rastline označene BR, GK, RB—pomeni da je prodaja možna samo
ko ni vegetacije, kar je v tabeli tudi zavedeno.
Dobavljivost
Priporočena cena za manjše nakupe.
Ceno s popustom oziroma veleprodajno ceno vam izračunamo ko dobimo vašo povpraševanje.
Popust se vedno določa na podlagi celotnega naročila, zato predlagamo da izberete vse željene rastline.
Cena